La batalla legal entre el grup Vorwerk, fabricant de Thermomix, i la cadena de supermercats Lidl va començar ahir en un jutjat de Barcelona amb la declaració dels pèrits de les dues compa-nyies alemanyes, en un procés en què es reclama al gegant de l'alimentació el 10% de les vendes del seu electrodomèstic presumptament plagiat.

La vista va començar a les 10 del matí al Jutjat Mercantil número 5 de Barcelona, a la Ciutat de la Justícia, amb els pèrits de les dues parts, i la testifical va servir per apuntalar la tesi de les dues companyies: que el seu electrodomèstic és genuí i original.

El litigi per la patent de l'arxifamós robot de cuina ha arribat als tribunals després que Vorwerk, una companyia centenària dedicada a la venda d'electrodomèstics i aparells per a la llar que ostenta aquest nínxol de mercat, hagi portat a judici Lidl -al qual exigeix el 10% de les vendes de la seva robot- per vulnerar presumptament la seva patent per importar i comercialitzar a Espanya un producte similar, el Monsieur Cuisine Connect, que va esdevenir un èxit de vendes.

Una ofensiva a la qual la cadena de supermercats va respondre amb una demanda creuada perquè la Justícia declari nul·la la patent de la Thermomix.

La sessió d'ahir, de marcat to tècnic, va arrencar amb la declaració del perit de Lidl i va continuar amb la del professional de Vorwerk, que van desgranar cadascuna de les especificacions i característiques dels dos robots de cuina. Des dels circuits de comandament als interruptors, les targetes de control, els mecanismes que fan que el robot agiti, talli, vibri, pesi o pasti, fins i tot la forma, el tancament de la tapa i la manera com s'acciona i es fa servir van ocupar les gairebé tres hores del primer embat judicial, que continuarà els propers dies.

Per a avui és previst que es facin les proves pericials de les suposades infraccions que Vorwerk atribueix al Monsieur Cuisine Connect de Lidl, en una jornada que arrencarà de nou a les 10 del matí, com dijous, quan es preveu que el judici quedi vist per a sentència.