06 de abril de 2021
06.04.2021
Regió7

Pimec Catalunya Central apropa els joves del territori a la indústria 4.0

En el marc del «Projecte Singulars E-nginy Jove 4.0», l'entitat coordina visites guiades a pimes del territori

05.04.2021 | 23:09
Pimec Catalunya Central apropa els joves del territori a la indústria 4.0

Pimec Catalunya Central ha apropat per primera vegada els joves del territori a la logística 4.0 i el manteniment industrial. En el marc de les accions del «Projecte Singulars E-nginy Jove 4.0», l'entitat ha coordinat una visita guiada a McBride, empresa de Sallent dedicada a la fabricació de sabons, detergents i altres articles de neteja i abrillantament, on membres del departament de recursos humans i logística van fer una presentació de l'empresa i van donar a conèixer de primera mà els detalls i els reptes de l'activitat econòmica dins del sector.

Aquesta acció va tenir la participació de 20 joves de la comarca del Bages, que van estar acompanyats per la secretària territorial de la patronal, Montse Ficapal.

Prèviament, durant el transcurs del Projecte Singulars, gestionat per la patronal, els joves van rebre formació ocupacional dissenyada de manera personalitzada i específica.

D'altra banda, també va participar en aquesta visita el president de l'Associació d'Empreses de Sallent, Cabrianes i Cornet, Joel Lozano, que va destacar «la importància d'acostar l'ensenyament al món empresarial». L'empresari va celebrar la implantació d'aquesta mena de programes de formació de joves al territori, així com la col·laboració entre la patronal i les diferents entitats del territori per tal d'oferir als joves una formació específica que s'ajusti a les necessitats reals del món laboral i els permeti incorporar-se al mercat de treball.

El Projecte Singulars té com a objectiu orientar, formar i inserir en el món laboral joves d'entre 16 i 29 anys, i es basa en 3 itineraris. El primer itinerari, en Logística 4.0, es tracta d'una formació de 400 hores a càrrec de la Fundació EMI; el segon, en Manteniment Industrial, es tracta d'una formació de 720 hores al Centre de Formació Pràctica Lacetània i, el tercer, consisteix en una formació de 300 hores en Comunicació, Màrqyeting Digital i E-commerce a càrrec d'Eurecat.

En el marc del Projecte Singulars, la patronal organitza visites guiades a pimes del territori per tal de donar a conèixer les característiques i els reptes dels sectors de la logística i el manteniment industrial.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook