Segueix-nos a les xarxes socials:

Escrivá assegura que la reforma no penalitzarà aquest any les jubilacions anticipades

El ministre de Seguretat Social no vol que «ningú es vegi afectat per un canvi sobtat de normativa»

Escrivá assegura que la reforma no penalitzarà aquest any les jubilacions anticipadesPool Moncloa

El ministre de Seguretat Social, José Luis Escrivá, ha assegurat aquest divendres que les jubilacions anticipades no es penalitzaran aquest any. Escrivá s’ha pronunciat així en una entrevista a TV3, en què ha assenyalat que s’està «molt a prop» de tancar l’acord amb els agents socials sobre la reforma del sistema de pensions.

«Tenim ja un acord programàtic dels elements i ara estem intercanviant el text legal», ha detallat, ja que els sindicats i la patronal «volen veure com es plasmarà en l’articulat de la llei». El tancament de l’acord, a afegit el ministre, és «qüestió de dies».

La reforma pactada inclou un «mecanisme reglat» i «indefinit» per revalorar sempre les pensions amb l’IPC i així, ha remarcat Escrivá, «mantenir el poder adquisitiu». També contempla un sistema d’incentius per «propiciar que l’edat efectiva de jubilació s’aproximi a la legal».

Escrivá ha remarcat que la reforma del sistema de pensions, que s’executarà en diverses fases, està pensada per «durar dècades», i no vol que «ningú es vegi afectat de forma sobtada per un canvi normatiu».

El ministre ha negat que els eros anunciats per la banca estiguin vinculats a l’ajornament de la penalització de la jubilació anticipada.

Prem per veure més contingut per a tu