La consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, s’ha compromès a afrontar la lluita contra el canvi climàtic de manera transversal per aconseguir una Catalunya «sostenible i verda». La consellera va prendre dimecres el relleu a l’exconseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, a qui va agrair la «feina ingent» a favor de la sostenibilitat. L’exconseller va obsequiar Jordà amb un llibre del centenari del servei meteorològic de Catalunya, «una veritable estructura d’Estat» ara sota les competències de Jordà.

La consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha encapçalat fins ara el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. Ara, a aquest àmbit «essencial», la conselleria hi suma la lluita contra el canvi climàtic i l’agenda rural com dos elements «imprescindibles» per al territori.

Jordà va reconèixer tenir «moltes ganes» d’assolir aquests objectius i va assegurar que encara hi ha molta feina per fer. «Encarem amb moltes ganes el repte de fer compatible aquests dos mons», va dir. La consellera va assegurar que històricament el dos àmbits no han «caminat plegats», però va afirmar que l’horitzó és el mateix, i es va mostrar «convençuda» que, amb la feina en equip i la «cogestió» que caracteritza el departament, treballaran a favor de la sostenibilitat per fer una Catalunya «més verda, més sostenible i on els pagesos i els ramaders puguin guanyar-se dignament la vida».