El president del Cercle d'Economia, Javier Faus, es mostra "totalment a favor" de la candidatura Barcelona-Pirineus per acollir els Jocs Olímpics d'Hivern del 2030 perquè és una "oportunitat" que "el país no pot deixar escapar en temps de crisi". En una entrevista a 'Catalunya Ràdio', Faus s'ha mostrat convençut que l'esdeveniment esportiu pot servir per "posar els Pirineus al mapa" i generar activitat econòmica "pels pròxims 30 anys" i no només per 15 dies, en aquesta zona. El president del Cercle afegeix que aquesta és "una de les primeres vegades que la ciutat de Barcelona posa a disposició del territori la seva marca", en un "acte de responsabilitat amb el territori que s'ho mereix".

Precisament, Faus considera que l'esclat de la pandèmia i l'auge del teletreball propicien un escenari "històric" per generar activitat econòmica i atreure "gent molt qualificada" als àmbits rurals del Pirineu. Ara, caldrà que els ciutadans dels municipis participants ratifiquin en una consulta la decisió presa pel Govern. "Com a empresaris creiem que tenim totes les eines per convèncer el territori que és un benefici", ha dit.

D'altra banda, Faus ha donat "per perdut" el mes de juliol pel que fa al sector turístic, després que la Unió Europea desaconsellés viatjar a Catalunya per l'explosió de casos de les últimes setmanes. Amb tot, el president del Cercle espera "que es pugui recuperar el mes d'agost" i que la tardor turística s'allargui.