Segueix-nos a les xarxes socials:

El preu de l’habitatge puja el 5,2% interanual el mes d’agost al conjunt de l’Estat

L’estadística de Tinsa mostra que l’habitatge s’ha revalorat de mitjana a Espanya el 21,7% des del mínim registrat per la crisi del 2008

El preu de l’habitatge puja el 5,2% interanual el mes d’agost al conjunt de l’Estat

El preu de l’habitatge nou i utilitzat va registrar un increment interanual del 5,2% durant el mes d’agost i un avenç mensual del 0,4%, segons l’estadística IMIE General i Grans Mercats de Tinsa. L’estadística de la firma de taxació mostra que l’habitatge s’ha revalorat de mitjana a Espanya el 21,7% des del mínim registrat després de la crisi financera del 2008, però segueix el 30,2% per sota dels màxims del 2007. En aquest sentit, la majoria d’experts veuen recorregut a l’augment dels preus.

Les illes són el grup on més s’ha incrementat el valor mitjà des del seu mínim, un 38,4%, seguit de les capitals i grans ciutats (+31,2%). En l’altre extrem, el grup ‘Resta de municipis’ amb prou feines s’ha revalorat el 10,8% des dels seus mínims.

La bretxa més important respecte als màxims del 2007 es localitza a la costa mediterrània i a les àrees metropolitanes, amb descensos acumulats del 40% i del 37,4%, respectivament. Al contrari, el grup compost per les Balears i les Canàries destaca amb la menor caiguda acumulada des de màxims: un 9,4%.

Les illes lideren els augments interanuals de preus, amb una pujada respecte al 2020 del 7,9%, seguida dels petits municipis de l’interior peninsular i de la costa atlàntica, on l’habitatge s’ha encarit un 7,1% l’últim any. A continuació se situen la costa mediterrània, amb un avenç dels preus del 6,1%; les àrees metropolitanes (+4,9%) i les capitals i grans ciutats, on els habitatge són el 3,8% més cars que l’agost del 2020.

«La comparació amb un període de més caigudes, concentrades en el segon semestre de l’any precedent, dona elevades taxes de variació interanual, que s’emmarquen en una tendència alcista que es consolida sense retrocessos mes a mes per als diferents agregats geogràfics», ha assenyalat Andrea de la Hoz, analista sènior del Servei d’Estudis de Tinsa.

En comparació amb el març de l’any 2020, quan va esclatar la pandèmia, el preu mitjà de l’habitatge a Espanya s’ha incrementat el 3,3%.

Prem per veure més contingut per a tu