Segueix-nos a les xarxes socials:

Seat planteja 1.130 prejubilacions voluntàries a partir dels 61 anys

L’automobilística proposa el pla per gestionar l’excedent de llocs de treball per la fabricació del vehicle elèctric

La direcció de Seat ha plantejat als sindicats un pla de prejubilacions per gestionar l’excedent de llocs de treball que suposarà la fabricació massiva del vehicle elèctric i que s’aplicaria a partir dels 61 anys d’edat de forma voluntària, cosa que afectaria uns 1.130 treballadors.

L’automobilística ha fet aquesta proposta al comitè d’empresa en el transcurs de la negociació del nou conveni col·lectiu, segons van informar tant els sindicats com la direcció. En concret, es podrien acollir al pla els treballadors directes a partir dels 61 anys i els indirectes a partir de 62 anys, i suposarà una suspensió del contracte fins als 65 anys, quan s’iniciaria la jubilació.

Seat va apuntar que el programa de jubilacions, que s’emmarca en el període 2022-2026, «ajudarà a minimitzar l’excedent de personal i a ajustar la plantilla al procés de transformació de la companyia», al mateix temps que es garanteix «un model de negoci sostenible».L’objectiu últim, segons va apuntar, és «preparar-nos per l’electromobilitat i tenir una estructura més àgil i flexible per aconseguir els nostres reptes futurs».

CCOO i UGT van acollir bé la proposta en considerar que permet garantir un accés a una jubilació «digna», tot i que van dir que caldrà negociar les condicions concretes. A la reunió del conveni, Seat es va comprometre amb els treballadors a abonar els retards per la inflació endarrerida del 2021 en un pagament únic.

Prem per veure més contingut per a tu