NacióDigital, grup de premsa digital que inclou NacióManresa, NacióBerguedà i NacióSolsona, canvia de mans i passarà a estar controlat per Edicions Digitals de Premsa Local, SL, una filial de Grup Edicions de Premsa Local. L'empresa editora de Diari de Sabadell i Diari de Terrassa va formalitzar el 27 de maig l'adquisició de NacióDigital, acordada al febrer, segons ha informat el portal Comunicació21.

A principis d'any, l'editor i conseller delegat del grup sabadellenc, Marc Basté, va dir que la compra de NacióDigital (oficialment SGC Aquitània SL) "és una oportunitat que ens porta a empènyer la transformació de l'actual ecosistema de mitjans en català en una posició de lideratge, especialment en cobertura local". La intenció de la nova propietat és reforçar la rellevància periodística del mitjà i posar èmfasi en la seva xarxa de cobertura local, van afegir des de NacióDigital.

Serà Marc Basté qui de moment assumirà la direcció del grup, fins ara en mans de Miquel Macià.

Una marca nascuda el 2005, hereva d'Osona.com

Miquel Macià va fundar SGC Aquitània SL l’any 1995 a Vic. El seu primer projecte digital va ser Osona.com, l’embrió de l’actual NacióDigital, que no va veure la llum fins al maig del 2005. Ara, l’empresa s’incorpora a un grup editor que ja compta amb 65 treballadors, 47 dels quals periodistes, repartits en les seves sis redaccions locals.