El pla per a l’Estratègia de Desenvolupament Econòmic i l’Ocupació a Manresa (2022-2026), que colideren el Consell Comarcal del Bages i l’Ajuntament de Manresa amb el suport del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), inicia les sessions de debat d’aquest mes de juny.

Avui es dona el tret de sortida als grups de debat en diferents punts del Bages (Santpedor, Castellbell i el Vilar, Artés, Navàs i Rajadell) que inclouran la participació d’agents econòmics, socials i polítics per analitzar la situació actual a la comarca i plantejar prioritats d’actuació. Les primeres sessions es faran a Santpedor (avui al convent de Sant Francesc) i Castellbell i el Vilar (8 de juny al Centre Cultural Joan Masats) i la resta, a Artés (7 de juny al Complex Cultural de Cal Sitges), Navàs (13 de juny al Centre Enoturistic del Pla de Bages) i Rajadell (21 de juny a la sala de poble).

L’objectiu és fixar les accions estratègiques en ocupació, suport a l’empresa i a la indústria, desenvolupament rural, formació i recerca, entre d’altres, amb l’horitzó del 2026. I ho fa a través del consens i la implicació dels 30 ajuntaments del Bages i una àmplia representació dels agents socials i econòmics del territori.

La vicepresidenta primera del Consell del Bages i consellera de l’Àrea de Presidència, Vicepresidència i Projectes Estratègics, Marta Viladés ribera, apunta que «l’objectiu és concretar un document que ens ajudi a promoure la creació d’ocupació de qualitat al Bages i potenciar-lo com un territori d’oportunitats socials i econòmiques que impulsi la recerca i el coneixement amb un teixit empresarial que s’adapti a la situació de canvi actual».

El debat tindrà continuïtat a la tardor, d’on sorgiran les propostes d‘accions.