Segueix-nos a les xarxes socials:

Iniciatives

Giró crea un consell de política econòmica

El nou òrgan estarà format per 12 experts de reconegut prestigi

Giró crea un consell de política econòmica

El conseller d’Economia, Jaume Giró, ha anunciat la creació del Consell Assessor en Política Econòmica i d’Hisenda Pública (CAPEHP), adscrit al seu departament. Formaran part d’aquest òrgan Guillem López Casasnovas, Jordi Galí, Núria Bosch, Teresa Garcia-Milà, Antoni Duran-Sindreu, Jan Eeckhout, Àngels Fitó, Gerard Padró, Mar Reguant, Genís Roca, Anna Schlegel i Jaume Ventura.

Aquest òrgan col·legiat, que estarà integrat pels 12 experts esmentats de reconegut prestigi a diferents àrees econòmiques, tindrà per objectiu aportar i proposar nous coneixements sobre l’aplicació i efectivitat de les millors pràctiques internacionals en política econòmica, finances públiques i pressupostos.

Ho ha anunciat Giró en resposta a una pregunta al Parlament, en què ha insistit en la necessitat d’aprovar els comptes públics per a l’any que ve abans «l’horitzó ple d’incerteses» que presenta el context internacional per la inflació, la pujada dels tipus d’interès i els preus dels combustibles fòssils i la guerra d’Ucraïna. «Si aquest any era important elaborar pressupostos, l’any 2023 ho serà molt més», ha insistit. I per això ha apel·lat a la responsabilitat del Govern i dels grups que formen part de la Cambra catalana.

Prem per veure més contingut per a tu