Els locals de restauració com d’oci nocturn tancaran l’estiu amb un increment de facturació respecte del 2019 d’aproximadament d’un 20% en zones de costa i d’un 10% en zones d’interior. L’ampliació horària i la reactivació del turisme han afavorit la demanda després de dos anys de fortes restriccions que han portat el sector ha tancar «a escala global un millor estiu que el del 2019».

Jordi Díaz, president de l’Associació d’Hoteleria, Restauració i Oci de Castell, Platja d’Aro i S’agaró (AHREPS), va explicar ahir que «les previsions eren bones però els resultats han millorat les expectatives, atès que la gent tenia moltes ganes de gaudir de les seves vacances», però va remarcar que «molts empresaris s’han queixat de l’augment dels costos especialment del de l’energia, de determinades matèries primeres i del gel, així com de la manca de personal qualificat».

D’altra banda, Fecasarm va lamentar que hi ha locals que «han hagut de patir un tercer estiu» sense ampliació d’horari perquè alguns ajuntaments els han restringit l’horari o no els ha permès obrir.