Segueix-nos a les xarxes socials:

Més de 3 milions de treballadors rebran un augment salarial a partir d'aquest mes d'octubre

Coneix tots els pactes aconseguits en l'Acord Marco

La inflació ha estat la causant d'aquesta pujada de sous

Més de 3 milions de treballadors rebran un augment salarial a partir d'aquest mes d'octubreFREEPIK

El Govern i els sindicats han arribat a un acord per pujar un 0,5% el salari dels funcionaris a partir de la pròxima nòmina, posant en data aquest mesd'octubre de 2023. L'Acord Marco, signat l'octubre de 2022 per totes les parts (Govern, UGT i Comissions Obreres - CCOO-) van acordar que, s'inclourien variables que podrien provocar pujades salarials per compensar la inflació.

3,3 milions de treballadors de l'Administració local, autonòmica i estatal a Espanya es beneficiaran d'aquest augment

Com a resultat de les negociacions, en els passats 'Pressupostos Generals de l'Estat' (PGE) es va augmentar el salari amb un 2,5% fix i a més, es va deixar clar que, hi podria haver la possibilitat d'un nou augment del 0,5% en el cas que l'IPC amortitzat passes el 6%.L'IPC amortitzat tancarà amb un 8,3%, segons les dades calculades per CCOO.

"Aquesta pujada tindrà un caràcter retroactiu des de gener consolidable i es farà efectiva l'octubre de 2023"

UGT

L'Acord Marco

L'acord signat el 2022 deia que durant 3 anys hi hauria d'haver un augment en les nòmines dels empleats públics a conseqüència de la pujada de la inflació. Així doncs, durant el 2022, 2023 i 2024 hi haurà aquesta pujada a les nòmines, per tal que, els funcionaris no perdin poder adquisitiu després de la inflació.

Acord Marco

A part de la pujada del 0,5% a la nòmina, també hi haurà altres millores laborals:

  • Jornada de 35 hores 
  • Una pujada salarial del 9,5% repartida en tres anys
  • Establiment de plans d'igualtat 
  • La derogació de la jubilació parcial

A part de les pujades d'aquest any, durant l'any 2022 també hi va haver una pujada fixa del 2% i un 1,5% extra per tal de compensar la inflació. A continuació, podreu veure com han variat en els últims anys els sous dels funcionaris amb aquest acord.

Pujada salarial treballadors de l'Administració

Novetats pel 2024

Hi haurà un nou augment salarial del 2%, el qual apareixerà en els 'Pressupostos Generals de l'Estat', com tots els altres augments, i a més, hi haurà un 0,5% addicional l'octubre de 2025 si torna a pujar l'IPC, el qual es tanca el mes de setembre.

Prem per veure més contingut per a tu