L'episodi de pluges d'aquesta matinada ha estat menys intens del previst i no s'han registrat incidències. Les precipitacions més intenses han caigut sobre el mar, de forma paral·lela a la costa. Rius i rieres es troben en situació de normalitat però es manté l'alerta del pla Inuncat durant el dimarts, segons ha informat Protecció Civil, que s'ha reunit aquest matí a primera hora i segueix l'evolució de les pluges, que poden ser fortes en les properes hores.

Aquest matí hi ha hagut una tempesta intensa a la comarca del Berguedà Al seu pas pel Solsonès ha arribat a acumular 20,9 litres en 30 minuts a Lladurs. S

Tampoc hi ha problemes en els operadors de transport ni incidències viàries, segons el Servei Català de Trànsit. De fet, els Bombers només han rebut 8 avisos durant la nit, i cap d'ells de gravetat. A Barcelona ciutat han fet només 7 sortides per filtracions d'aigua en quadres elèctrics i en terrats, majoritàriament.

Amb tot, les pluges han estat abundants al litoral central. A l'estació del Port de Barcelona s'han acumulat fins a 24,4 litres per metre quadrat en 30 minuts. Les tempestes han portat associades ratxes de vent fort, com els 67 quilòmetres per hora del Port de Barcelona o els 56 de Badalona. El mestral ha arribat fins als 57 quilòmetres al terç sud, en concret al Perelló. També s'ha registrat una activitat elèctrica important durant la matinada. Fins a dos quarts de quatre, la Xarxa de Llamps del Servei Meteorològic ha enregistrat 36.777 llamps entre núvols i 5.247 llamps de núvol a terra.