Divendres i dissabte s'espera que siguin dues jornades marcades pels núvols, un escenari ben diferent dels dies assolellats que s'han viscut durant la setmana, segons el Servei Meteorològic de Catalunya.

Aquest divendres, la temperatura mínima serà lleugerament més alta que la de dijous, si bé quedarà similar al litoral i prelitoral nord. Oscil·larà entre -1 i 4 ºC al Pirineu i al Prepirineu, entre 0 i 5 ºC a la depressió Central i al prelitoral nord, entre 3 i 8 ºC a la resta del prelitoral i entre 7 i 12 ºC al litoral. La temperatura màxima serà similar o lleugerament inferior al litoral i prelitoral central i sud, lleugerament més alta a Ponent, i similar a la resta. Rondarà entre 13 i 18 ºC al Pirineu, al litoral i prelitoral central i sud, entre 19 i 24 ºC a Ponent i entre 17 i 22 ºC a la resta.

De cara a dissabte cal tenir present que les temperatures descendiran lleugerament i que fins a mig matí s'espera algunes febles precipitacions a punts del vessant nord del Pirineu, i de forma més dispersa també són possibles a altres punts del terç nord de matinada. A banda, durant la tarda no es descarta algun ruixat aïllat a punts de l'interior del quadrant nord-est. S'acumularan quantitats minses de precipitació. La cota de neu se situarà entorn dels 1.600 metres al vessant nord del Pirineu, puntualment més baixa, i dels 1.800 metres al Pirineu oriental.