Les últimes previsions del Servei Meteorològic de Catalunya indiquen que durant les properes dues hores es preveuen precipitacions intenses a les comarques del Bages, Berguedà i Solsonès. El Meteocat també ha indicat que es pot superar el llindar de pedra de dos cm DE diàmetre, ratxes de vent superiors als 25 m/s així com esclafits i/o tornados a les comarques avisades.

Durant aquesta tarda, ja han caigut xàfecs de forta intensitat en alguns municipis de les comarques centrals. Castellar de n'Hug, al Berguedà, ha superat avui els 34,8 mil·límetres d'aigua a causa del temporal d'aquest diumenge. A Solsona també s'ha superat el llindar d'intensitat forta. S'han acumulat 22,7mm, 17,2mm dels quals han caigut en tan sols 10 minuts

En conseqüència, els Bombers de la Generalitat han rebut aquest diumenge fins a les 18.00 de la tarda mitja dotzena d'avisos per pluges intenses, especialment al nord de Catalunya.

Segons fonts del cos, els incidents s'han produït a Sort, Fontanals de Cerdanya, Banyoles, Lleida i Sabadell, però no han estat greus. A Sort s'hi han acumulat, segons el Servei Meteorològic de Catalunya, 50,3 mil·límetres de precipitació, 31,9 dels quals han caigut en mitja hora. També cal destacar els 26,2 que s'han registrat a Sant Pau de Segúries, al Ripollès.