El temporal que aquest dijous a la tarda va afectar bona part del territori català va provocar una vuitantena d'incidències a les comarques centrals, segons els Bombers. A 2/4 de 9 del vespre, on més intervencions s'havien fet era la Cerdanya (41) i és que a indrets com Puigcerdà l'episodi de pluja ja havia deixat anar gairebé 90 litres d'aigua a 2/4 de 8 i alguns camins s'havien convertit en rieres. El Servei Meteorològic de Catalunya va alertar de possibles ruixats intensos, d'uns 40 mm en 30 minuts, fins al capvespre, sobretot a l'àmbit de Regió7 i el Procicat va activar el pla INUNCAT per possibles inundacions.

El Berguedà va ser la segona comarca de la Catalunya Central on més incidències van haver d'atendre els Bombers, 22. A la Quar, per exemple, es van acumulat 30 litres en mitja hora. A l'Anoia hi va haver 8 incidències; al Bages, 6; a l'Alt Urgell, 3; i al Solsonès, 2.

Localment, els xàfecs van anar acompanyats de pedra i de ratxes fortes de vent. És el que va passar a Santa Maria de Miralles, on segons Meteo Llacuna, es va produir una tempesta breu però molt forta en forma d'esclafit que va deixar un rastre d'arbres trencats i caiguts. A la Llacuna, un altre cop d'aire va arrencar una teulada cap a 3/4 de 6 de la tarda i una persona va resultar ferida.

A les xarxes socials, usuaris de Twitter van informar de ventades al Solsonès i una calamarsada a Casserres, entre altres fenòmens meteorològics: