Ha plogut molt des de les últimes eleccions que es van celebrar en un dia laborable. Van ser al Parlament Europeu del 15 de juny de 1989. Per tant, les eleccions catalanes del 21 de desembre, seran les primeres en un dia laborable a Catalunya en 37 anys. És per aquest motiu que les normes varien.

Les persones que treballin en una jornada laboral que coincideixi almenys dues hores amb l'horari de la votació, que és de 9 del matí a 8 del vespre, poden demanar un permís a la feina per sortir i votar.

Aquesta és la graell de coorelació entre hores laborals i permisos en aquestes eleccions catalanes del 21 de desembre:

  • Entre 2 i 4hores: permís retribuït de 2 hores.
  • Entre 4 i 6 hores: permís retribuït de 3 hores.
  • 6 o més hores: permís retribuït de 4 hores.
  • Un màxim de 2 hores: no hi ha dret a permís retribuït.

Quin permís tenen els membres de les taules electorals?

La llei electoral estableix que els treballadors per compte d'altri i els funcionaris que hagin estat nomenats presidents o vocals de les taules electorals tenen dret a un permís retribuït de jornada completa durant el dia de la votació, si és laboral. També tenen dret a una reducció de cinc hores de la seva jornada laboral l'endemà de la votació.

L'horari de votació de les meses en les eleccions a Catalunya 2017

La votació s'inicia a les 9.00 hores del dia 21 de desembre i continua sense interrupció fins a les 20.00 hores del mateix dia, tot i que si en aquest moment queda algun elector/a dintre del local o en l'accés al local, se li permetrà votar. En cas que hi hagi hagut alguna interrupció, l'hora d'acabament s'allargarà tant com hagi durat la interrupció (però no pot ser superior a una hora). Troba més informació aquí sobre com votar a les eleccions catalanes.

La documentació que cal presentar

Davant la mesa electoral, us podeu identificar mitjançant els següents documents:

  • Document nacional d'identitat (DNI).
  • Passaport (amb fotografia).
  • Permís de conduir (amb fotografia).
  • No importa que aquests documents estiguin caducats, però han de ser els originals; en cap cas se n'acceptarà una fotocòpia.