El candidat socialista a la Presidència del Govern, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha advertit aquest dissabte que "amb indiferència no es construeix res", ni "es donen beques" ni "s'ajuda a la dependència" en un multitudinari míting a Dos Hermanas ( Sevilla) en què ha reconegut el paper d'Andalusia com graner de vots del PSOE.

Rubalcaba s'ha donat un bany de masses al velòdrom sevillà-l'organització xifra l'afluència en 30.000 persones -, en un míting que ha qualificat de "insubstituïble" per al PSOE, en què li han fet de teloners dos "insubstituïbles", l'expresident Felipe González i l'exvicepresident Alfonso Guerra. Això sí, si fa setmanes a Granada va dir que parlar després de González era cantar com fer-ho després de Camarón, aquest dissabte ha dit sentir-se com acompanyat pels 'Beatles'.

En un auditori que li interrompia al crit de Rubalcaba president, el candidat ha reconegut que se sent més còmode en actes més petits, com un professor a classe i ha relatat que ha estat Guerra qui l'ha convençut de fer grans mítings en campanya. Però ha deixat clar que aquests no són per "donar ànims als companys" com li va dir l'exvicepresident, sinó per rebre'ls: "Són els companys els que em donen ànim a mi".

A més, ha rebutjat la "cançó" dels que li retreuen que recorri "a Felipe" en els seus mítings i ha defensat que, donada la "full de serveis insuperable" que tenen tant González com Guerra, és impossible no fer-ho. Això li ha servit per deixar clar que no s'assembla "absolutament en res" el líder del PP, Mariano Rajoy, ja que ell "amaga" el seu antecessor, José María Aznar, mentre que ell està "orgullós" de González, i que González a ell li dóna "consells" que ell escolta, mentre que Aznar a Rajoy li dóna "ordres".

Dit això, Rubalcaba ha avisat als seus que aquesta campanya, que ha reconegut que és "molt difícil" per al PSOE, també va "d'orgull" i de defensar que l'Estat del benestar té un nom, "Partit Socialista", i un cognom, "Obrer Espanyol", i el va construir sense poder comptar per a això "amb la dreta".

Crida a "barallar" pels valors

Per això, ha cridat els seus a sortir a "lluitar" els valors i els principis, remarcant que "d'això també va, de valors i principis, no és el mateix que governi la dreta per a la sortida de la crisi". I, en línia amb el seu lema de campanya, ha finalitzat el seu discurs proclamant que "l'única baralla que amb tota seguretat no es guanya és la que no es dóna". "Endavant, companys, lluiteu", ha arengat als milers d'andalusos que l'aplaudien.

En la seva defensa constant que PSOE i PP no són el mateix, Rubalcaba ha donat les gràcies també al president andalús, José Antonio Griñán, per haver presentat un pressupost que no retalla en despesa social, perquè això permetrà al PSOE "fer campanya" comparant la sanitat, l'educació i l'atenció a la dependència andaluses amb la madrilenya o la valenciana i que la gent vegi que les conquestes socials no són "irreversibles".