Els resultats al Solsonès van deparar un canvi en el lideratge a la comarca, tot i que per molt pocs vots. Junts per Catalunya va sobrepassar ERC per només 18 vots en el conjunt dels municipis del Solsonès, el que significa el 0,25% dels vots totals de la comarca i, per tant, es podria considerar un empat tècnic. Tot i això, destaca el fet que Junts per Catalunya fos la formació més votada en 11 municipis, mentre que ERC només en 3. A Castellar de la Ribera, els dos partits van ser els més votats, amb 35 vots cada un.

Els republicans van perdre alguns vots a escala comarcal, però l'independentisme surt més reforçat que en les eleccions passades, ja que els vots perduts per ERC els ha recuperat la CUP en la seva primera participació en unes eleccions generals. ERC, Junts i CUP sumen el 74,2% dels vots al Solsonès, és a dir, gairebé 3 de cada 4 persones han votar partits independentistes. D'altra banda, VOX va augmentar el seu nombre de vots en 8 dels 15 municipis del Solsonès, fet que referma l'auge de l'extrema dreta a la comarca, però en menor mesura que en els resultats estatals.

Pel que fa a Solsona, ERC continua mantenint el lideratge, amb el 33,21% dels vots, però s'escurça la diferència amb la resta de formacions. Junts va obtenir poc més del 28% dels vots a la ciutat, mentre que la CUP no va ser capaç de superar el PSC com a tercera força política de Solsona. Els socialistes van perdre 142 vots, però revaliden la tercera posició a la capital superant els cupaires.

A escala comarcal, les dues formacions capgiren les posicions, ja que la CUP es converteix en la tercera força política, amb el 10,7% dels vots, mentre que el PSC passa a ser la quarta, amb el 9,19%.

Ciutadans, per la seva banda, va seguir la mateixa tònica que en la resta d'Espanya. Va perdre 283 vots respecte a les eleccions passades, sobretot a les ciutats més grans de la comarca. I el PP va augmentar lleugerament els seus resultats, poc més d'un punt comparat amb el mes d'abril passat.

Pel que fa a la participació, va disminuir gairebé 6 punts respecte a la de les darreres eleccions i va quedar per sota de la mitja de participació a Catalunya, que va ser del 72,17%.

L'alcalde de Solsona, David Rodríguez (ERC), afirma que estan contents d'haver mantingut el lideratge a Solsona, però assegura «que no ens hem de conformar». En canvi, Marc Barbens, de Junts, destaca haver guanyat a escala comarcal, sobretot pel que fa a municipis, i destaca «l'orgull de seguir sent un bastió independentista» juntament amb ERC i la CUP. La regidora cupaire, Pilar Viladrich, lamenta no haver aconseguit ser la tercera força a Solsona però diu que «tenint en compte que és la primera vegada que ens presentem, no està malament». La socialista Encarna Tarifa va fer una crida a totes les formacions a formar finalment un govern a Espanya.