Eufòria continguda al vespre i eufòria desfermada al final de la nit a la seu d'ERC a Manresa, ahir, en una vetllada que es va fer llarga. A quarts de 12, mentre arribaven els apoderats amb cara de cansats però contents, va ser l'hora d'obrir el cava. Celebraven la tercera victòria del partit republicà a la capital del Bages en només sis mesos, va destacar Marc Aloy, que el juny vinent rellevarà Valentí Junyent com a alcalde. També va remarcar l'increment de la suma de l'independentisme a Manresa.

La tercera celebració de la nit, juntament amb la victòria per vots i la suma independentista, va ser que la sallentina Mirella Cortès havia estat la senadora més votada a Manresa, i que, després d'ella, el segon i tercer lloc també l'ocupen candidats del partit.

Crítica al PSC

Aloy va destacar que, «amb sis mesos, hem guanyat tres vegades les eleccions a Manresa», en un local del partit cada cop més ple i enmig dels aplaudiments dels presents. Alhora, va voler remarcar la incursió de la CUP al Congrés dels Diputats. «Això ha fet que la suma de les formacions independentistes a la ciutat hagi passat del 53 al 57,27%». També es va voler fixar en el retrocés de vots del PSC «del 18,58 al 15,9%».

Va retreure als socialistes i al seu líder, Pedro Sánchez, que convoquessin unes noves eleccions, amb les quals, va apuntar, no només han perdut vots, sinó que «han aconseguit que Espanya sigui el país d'Europa amb més feixisme», i que també a Manresa Vox hagi aconseguit vots. «Hi ha 1.784 persones que han votat Vox, que han votat la ultradreta, el feixisme, i és un tema preocupant que haurem de treballar». La cara li va canviar quan es va referir al fet que «a Manresa els tres primers senadors són d'ERC. Si hem aconseguit més del 27% a la ciutat, la Mirella està a la ratlla del 40%».

«Veníem esgotats»

El futur alcalde va fer notar que «eren unes eleccions molt difícils perque són les quartes. Veníem esgotats. Hem demanat un esforç molt gran a tota la militància, a tots els amics i simpatitzants per fer-nos d'apoderats, per estar a les meses, per fer campanya».

Ramon Fontdevila, president d'ERC a Manresa, es va estendre en els agraïments d'Aloy. En el seu cas, va incidir que «hem fet una campanya amb els nostres líders a la presó, amb menys condicions, amb més dificultats».

A banda dels resultats aconseguits a Manresa, al Bages i al país, es va congratular pel fet que «podia semblar que el votant sobiranista estava cansat i no ha estat així».

Després del cava hi havia «coca de pastisser» per arrodonir una vetllada que, com les darreres a casa dels republicans, va tenir un resultat més que satisfactori.