La campanya electoral que arrenca aquesta nit aterrarà a les comarques centrals en forma de múltiples activitats, però molt localitzades, i amb molta presència al carrer. No s'esperen grans actes centrals, i només en alguns casos es preveu la visita de líders d'àmbit nacional, la majoria encara per confirmar.

El mercat setmanal i les fires i festes seran un pol d'atracció que els partits aprofitaran per muntar parades. «Busquem la proximitat, el contacte directe amb la gent», diu la presidenta del PDeCAT al Bages, Ivet Castaño, i això implica «visitar els barris, nuclis dispersos, associacions de veïns, entitats, i fer reunions sectorials». Només a Manresa, el partit té previstos més de 60 actes de campanya, en gran part d'aquest estil, però també en forma de mítings.

També el PSC, com tota la resta, farà molt carrer. A Sant Vicenç, Sant Joan, Súria o Sant Fruitós, per exemple, «ja estem fent el dissabte o el diumenge roig», amb carpes que informen i donen publicitat, més enllà «del porta a porta», apunta el primer secretari de la Federació XI del partit, Cristòfol Gimeno. A Cs, hi ha una clara aposta per fer car-rer a Manresa, «pràcticament tots els dies de campanya a diferents barris», diu el president del grup municipal, Andrés Rojo. Dins de les directrius que marca la direcció, cada municipi s'organitzarà lliurement, afegeix Anna Maria Torra, segona a la llista del partit a Súria.

Els mítings són l'altre gran recurs dels partits en aquesta campanya, i que se solen traduir en presentacions de llistes i programes en què parla el candidat i poc més. La CUP ho aprofitarà per explicar el resultat de les assemblees obertes que s'han anat fent i que han servit per dissenyar programes, explica la coordinadora de campanya i candidata de Moià, Basharat Changue.

ERC farà presentacions a tot arreu on presenta llista, fins i tot on té assegurada l'alcaldia, «perquè ens devem a la gent i els hem d'explicar qui som i què volem fer, i en positiu», diu president d'ERC al Bages, Albert Mulero.

Els Comuns seguiran la mateixa tònica, i fins i tot plantegen alguna activitat més lúdica a l'aire lliure, així com a actes sectorials i la participació a debats per tractar temes més concrets.

El PP és el més reticent al car-rer, i aposta més «per una campanya de bustiades i cartells», diu el seu president al Bages, Jaume Mira.