El programa de VV-IPV a Vilanova del Camí es proposa facilitar l'accés a un habitatge de lloguer als nostres veïns. Tal com reconeix la Constitució, l'accés a l'habitatge és un dret. És la prioritat de la candidatura, i assegura que, si governa, serà «de compliment obligat».

L'Ajuntament disposa de diversos solars per poder construir-hi més de 500 pisos de lloguer social a preus mensuals per sota de mercat, segons ha explicat el candidat Juan Manuel Cividanes. «La manca d'oferta actual provoca que moltes persones no puguin quedar-se a viure a Vilanova del Camí simplement perquè no troben pis, en no existir oferta privada de pisos de lloguer», segon explica el mateix Cividanes en un comunicat.

VV-IPV vol oferir una proposta de pisos de lloguer social per construir a Vilanova. La primera fase, segons aquesta idea, hauria de ser de 50 unitats. Cividanes considera que l'eina per construir aquests pisos hauria de ser l'empresa municipal d'habitatge, que està aturada des de fa més de 20 anys.

Els pisos pensats per VV-IPV «haurien de tenir totes les millores tecnològiques del segle XXI, com Wi-Fi, fibra òptica, calefacció central, ventilació creuada i aïllaments passius».

La inversió anual prevista per poder fer front a les necessitats de lloguer social és elevada, per això s'hi hauria de destinar una part del pressupost anualment no inferior a 1 milió d'euros, segons Cividanes.