Passa sovint que ens oblidem de renovar el document d'identitat. Però arriben eleccions municipals i la pregunta que ens fem és: puc votar amb el DNI caducat? La resposta ens la facilita la Generalitat a través de la pàgina web del Parlament. La resposta és sí.

Identificar-se és imprescindible, amb el DNI o un altre document

Per poder exercir el seu dret a vot, cada ciutadà s'ha d'identificar davant dels responsables de la mesa electoral on ens ha tocat votar. La presentació del DNI no és imprescindible. És a dir, també pots presentar:

  • El passaport
  • El permís de conduir.

El què és important és que el document presentat mostri la foto del titular. No es pot votar amb la targeta censal.

I si el DNI està caducat?

Sigui quin sigui el document utilitzat, ha de ser original: no se n'admeten fotocòpies. En canvi, no hi fa res que el document hagi caducat si permet la identificació de l'elector.

Quin és l'horari de votació?

L'horari de les eleccions municipals d'aquest 26 de maig serà l'habitual. La votació s'inicia a les 9.00 hores i continuarà sense interrupció fins a les 20.00 hores, tot i que si en aquest moment queda algun elector/a dintre del local o en l'accés al local, se li permetrà votar. En cas que hi hagi hagut alguna interrupció, l'hora d'acabament s'allargarà tant com hagi durat la interrupció (però no pot ser superior a una hora).