Crear la figura del síndic de greuges local. És una de les propostes de Decidim Berga per acostar la ciutadania a l'administració i trencar les barreres que els seus responsables creuen que hi ha actualment entre els veïns i el consistori. «Creiem que el ciutadà se sent menystingut i hem de buscar eines perquè s'hi pugui implicar», van assegurar ahir el cap de llista del moviment ciutadà, Daniel Fàbregas, i Maria Antònia Ortega, la seva número dos.

Una de les seves voluntats, si aconsegueixen governar la ciutat, és la creació del síndic de greuges a nivell local perquè pugui atendre les queixes dels veïns i actuï de manera independent als colors polítics que governin a l'Ajuntament. Decidim Berga també es compromet a respondre les instàncies que entrin els ciutadans «en un màxim de 14 dies» així com obrir els despatxos de l'alcalde i els regidors per reunir-se i rebre visites de manera periòdica, entre d'altres propostes.

Per altra banda, Daniel Fàbregas va destacar que més enllà del que farà un govern, «el més important és saber que «en moltes ocasions hi ha un acord entre formacions per tirar endavant una proposta, però no en com s'ha de fer». En aquest sentit creuen en que cal formar «governs amplis que vagin més enllà de 6 o 7 regidors repartint responsabilitats entre els diversos partits per teixir un pla estratègic de futur més enllà de 4 anys».