18 de maig de 2019
18.05.2019

Sabata promet fer l'estació de Berga en el mandat 2019-2023 si governa

El conseller Damià Calvet avala el projecte i reclama un govern «valent» per fer-lo realitat

18.05.2019 | 00:23
Per la dreta, Jordi Sabata, Damià Calvet i Ferran Aymerich, davant el baixador dels busos, ahir

L'alcaldable de Junts per Berga, Jordi Sabata, ha promès que si governa la ciutat, en el proper mandat es construirà l'estació d'autobusos, una assignatura pendent històrica de la capital comarcal que és l'única de Catalunya que no en té. Així ho va recordar el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, que va participar en la campanya electoral de JxBerga explicant una cosa sabuda (vegeu Regió7 del 4 de novembre del 2014 i 14 d'agost del 2016): que la Generalitat té els diners i els projectes constructius per fer aquesta actuació. I que està en espera que la ciutat li comuniqui la ubicació triada i li cedeixi els terrenys on construir-la.

El conseller Damià Calvet va explicar que la línia de Berga a Barcelona registra «uns 100.000 viatges anuals», la de Berga a Manresa uns 22.000, i «en els moviments interns de la comarca amb arribada o sortida a la ciutat estem al voltant dels 75.000 viatges anuals. Són xifres importants que volem que creixin i per això necessitem disposar de més inversions, de més capacitat d'infraestructura per poder fer serveis als ciutadans del municipi i de la comarca».

El conseller Damià Calvet va assegurar que «és absolutament essencial que puguem disposar d'una estació d'autobusos», va recordar que és l'única capital de comarca del país que no en té, «i no ha estat per manca de ganes» de la Generalitat. Ha recordat que el Govern ha «desenvolupat» dos projectes constructius «complets, específic i concrets i tenim els diners a punt» per fer l'estació, que ja era inclosa en el Pla de Viatgers de Catalunya de l'any 1991. «El que estem esperant és que hi hagi un govern valent, un govern decidit, un govern amb un alcalde que prengui decisions i que ens digui a la Generalitat a quin lloc» s'ha de construir. «Tenim el projecte a punt, tenim els diners a punt i quan el Jordi [Sabata]sigui alcalde podrem disposar d'aquesta estació amb immediatesa».

Per la seva banda, l'alcaldable Jordi Sabata s'ha compromès a fer l'estació en el mandat 2019-2023 si governa. Si JxBerga té responsabilitat de govern, «iniciarem les consultes amb els veïns per prendre una decisió» sobre la ubicació d'aquesta infraestructura, «i òbviament dins del proper mandat hi ha d'haver l'estació feta. Això sí que és un compromís ferm», va assegurar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook