A l’estiu podem gaudir de sol i bon temps però també hem de fer front als mosquits empipadors i a les picades.

Ja ha arribat la temuda època dels mosquits Arxiu

Com podem evitar-los? Hi ha plantes repel·lents de mosquit, gràcies a les seves fragàncies naturals:

Alfàbrega. L’olor que desprenen les fulles d'alfàbrega és el que manté a distància les plagues. És una herba que s’ha de mantenir humida, necessita un bon drenatge i gaudir del sol.

Planta d'alfàbrega Garden Ampans

Menta. La menta és una excel·lent opció no tòxica per mantenir allunyats als mosquits, les mosques i fins i tot les formigues. Fins i tot es poden deixar assecar les fulles i fer-les servir a dintre a casa com a mètode natural de control de plagues.

Herba gatera. És de la família de la menta i tant pot créixer com a planta comercial o com una mala herba. És molt fàcil de cuidar.

Calèndula. És una flor anual fàcil de conrear. Tot i que és molt popular en horts, es pot plantar en torretes i col·locar en punts concrets per mantenir allunyats als insectes.

Citronel·la. L’herba de citronel·la (o herba de llimona) és l'ingredient natural més utilitzat en els repel·lents de mosquits. L'aroma que transmet la planta és una autèntica trampa per atrapar-los. Pràcticament no necessita manteniment, i es pot plantar directament en una àrea assolellada.

Arxiu La citronel·la desprèn un fort aroma

Gerani permufat. L’aroma preferit és el de llimona, que recorda a l’herba de citronel·la. La forta fragància manté allunyades diversos tipus de plagues. És una planta que li agraden els climes càlids, assolellats i secs.

Sàlvia. La sàlvia funciona molt bé tirant-ne una mica en una foguera, l’olor que desprèn espanta als insectes. També es pot deixar a assecar i utilitzar-la com a repel·lent d’insectes a dintre a casa.

Lavanda. Aquesta planta és molt resistent a la sequera una vegada establerta, i només necessita ple sol i bon drenatge. Les fulles actuen com a repel·lent dels mosquits.

Les fulles actuen com a repel·lent de mosquits Arxiu

Romaní. L’aroma del romaní manté allunyats als mosquits. Millor tenir-lo en espais càlids i secs. La planta es pot podar en tota mena de formes i grandàries i fer decoracions.

Allium. Aquests bulbs, que inclouen all i ceba, alliberen una fragància forta que als mosquits no els agrada. És convenient triar un lloc assolellat o parcialment ombrejat, amb bon drenatge.

Si tens dubtes sobre quina és la planta més idònia per a casa teva, ja sigui el balcó, el terrat o el jardí, a Garden AMPANS t’aconsellaran.

Assessora’t a Garden AMPANS

Ubicat a la carretera de Manresa a Santpedor, a Garden AMPANS t’assessoraran amb expertesa i confiança. A més, els clients del Garden de la Fundació AMPANS ajuden al projecte sociolaboral d’aquesta entitat, que fa costat a les persones amb discapacitat intel·lectual i en situació de vulnerabilitat. No t’ho pensis, vés-hi!

A Garden AMPANS hi trobaràs una àmplia selecció de plantes Garden AMPANS

GARDEN AMPANS

gardenampansmanresa.com

Carretera de Manresa a Sanpedor km 4,4

93 827 28 82