10 de desembre de 2008
10.12.2008
40 Años
40 Años
ministra de Foment

Álvarez explicarà dimarts al Congrés la privatització parcial d'AENA amb mesos de retard

10.12.2008 | 20:17

La ministra de Foment, Magdalena Álvarez, compareixerà dimarts que ve al Congrés per explicar el nou sistema de gestió aeroportuària d'Aeroports Espanyols i Navegació Aèria (AENA), que inclou una privatització parcial de l'organisme i transferència de competències a les comunitats de Madrid i Catalunya, compareixença que va ser aprovada a l'agost per la Diputació Permanent de la Cambra, segons han informat a Europa Press fonts parlamentàries.

Aquesta compareixença, sol·licitada tant per PP, CiU, ICV i ERC com per la mateixa ministra, que ja s'havia ofert acudir a la Cambra quan el Consell de Ministres va aprovar el seu projecte, no va poder fer-se finalment per l'accident de l'Aeroport de Barajas (Madrid) del 20 d'agost, que va obligar a fer una compareixença monogràfica d'Álvarez davant de la Diputació.

La mesura presentada pel Govern se centra especialment en l'autonomia financera dels aeroports, la cohesió territorial i l'escissió d'AENA en dues entitats empresarials estatals diferenciades, de tal manera que d'una banda quedarà la navegació aèria i per una altra la gestió dels aeroports. L'oposició ha coincidit a assenyalar que les mesures aprovades són "insuficients", "poc concretes" i "realitzades sota la improvisació".

Així, CiU i PNB van defensar la compareixença de la ministra per aclarir les contradiccions del Govern i per "saber a què atenir-se", mentre que tant ERC-IU-ICV com Coalició Canària van arribar a afirmar que les propostes del Govern "són una muntanya de maquillatge per mantenir el monopoli d'AENA".

Finalment, el PP va exigir detalls per saber "què es farà amb el 30% del capital d'AENA privatitzat". Davant d'això, el PSOE va dir que confia que la compareixença de la ministra pogui aclarir dubtes i aportar solucions positives "entre tots".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Loteria del Nen 2017

Comprovar Loteria del Nen

Segueix la informació de la Loteria del Nen. Comprova els números premiats amb el nostre widget de la Loteria del Nen.

 
Widget Loteria de Nen

Emporta't al teu web, al teu escriptori o al teu iGoogle els resultats de la loteria de Nadal i la loteria del Nen. Descarrega-t'ho

 
Enllaços recomanats: Premis cinema