17 de desembre de 2008
17.12.2008
Declaracions

Álvarez diu que té 'pràcticament finalitzat' el Pla de Rodalies de Barcelona

17.12.2008 | 13:13

La ministra de Foment, Magdalena Álvarez, ha assegurat aquest dimecres que el seu equip té 'pràcticament finalitzat' el Pla de Rodalies de Barcelona i que el presentarà públicament 'desprès de la seva aprovació al Consell de Ministres', tot i que no ha posat data a aquesta aprovació.

Álvarez ha fet aquestes manifestacions en resposta a una pregunta del diputat de CiU Pere Macias, que li ha demanat que exposi les previsions del seu executiu sobre el Pla després que el secretari d'Estat d'Infraestructures li va contestar, en comissió, que el govern espanyol el presentaria 'quan el tingués acabat'.
Macias ha reclamat a la ministra que expliqui 'quan el presentarà al Consell de Ministres' i li ha recordat la importància per les Rodalies per a la ciutat de Barcelona, on ja hi ha hagut 'moltes pertorbacions'. 'Com més aviat tinguem aquesta planificació', ha dit, 'més garanties podem donar als ciutadans que tot això acabi funcionant com ha de funcionar'. El diputat de CiU també ha recordat que les inversions de futur són l'únic punt que falta per acordar per poder posar en marxa el tram final de negociacions per al traspàs de Rodalies a la Generalitat.

En la seva resposta, Álvarez ha assegurat que Foment 'ha estat treballant' en el Pla i alhora, com que és 'conscient de la situació de les Rodalies de Barcelona', ha estat invertint en la modernització de les infraestructures ferroviàries i el material mòbil. Segons la ministra, en la legislatura passada Foment va invertir a Rodalies de Barcelona 725 milions d'euros i ha aquesta legislatura ha signat 'totes les obres' del protocol d'actuacions acordat el 2006 amb la Generalitat per valor de 850 milions d'euros fins al 2012.

Segons Álvarez, en aquest temps Foment 'ha anat fent les actuacions que després inclourem en un pla global' i que 'ha estat treballant amb la Generalitat'. La ministra ha recordat que en desenvolupament d'aquest protocol Foment ha signat una inversió de 250 milions d'euros i que 'adicionalment a aquests 250 milions, als pressupostos generals de l'Estat hi hem inclòs 250 milions més'.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Loteria del Nen 2017

Comprovar Loteria del Nen

Segueix la informació de la Loteria del Nen. Comprova els números premiats amb el nostre widget de la Loteria del Nen.

 
Widget Loteria de Nen

Emporta't al teu web, al teu escriptori o al teu iGoogle els resultats de la loteria de Nadal i la loteria del Nen. Descarrega-t'ho