El corredor del CN Vic-ETB Francesc Freixer i la berguedana del Sant Joan de les Abadesses, Alba Xandri, es van endur la victòria en la primera edició del duatló del Solsonès, que va tenir la presència d'uns 150 competidors.

En unes bones condicions atmosfèriques, en la prova masculina, Freixer va fer un temps d'1.13.47 i es va imposar al manresà Sergi Rodríguez (CERRR Strands). Per la seva banda, Xandri només va avantatjar de quatre segons la segona classificada, la duatleta del Reus Ploms Mireia Santesmases. El primer local va ser Albert Moliner, que va finalitzar novè de la general i primer de la categoria V1. Pel que fa a la classificació per equips, el triomf va correspondre al CE Pedala.cat de Balaguer i, en noies, va vèncer el Club Atlètic Igualada.

La bona organització de la cursa, a càrrec de Gesport i Totsports, va ser premiada per la Federació Catalana de Triatló amb una valoració de 54 punts, la més important de les proves d'aquest tipus de nova creació de les que s'han disputat aquest 2009.