L'edició número 41 de la Nit de l'Esportista de Manresa va perfilant els detalls de la gala, que tindrà lloc al Kursaal el 26 de maig. Enguany l'organització recaurà en el Biela Club Manresa, que agafa el relleu del Swing, i ho farà amb una festa que tindrà el motor com un dels seus grans protagonistes. El club presidit per Francesc Castells ha escollit el gironí Salvador Servià de pregoner. Una persona amb gran prestigi per la seva faceta de pilot de ral·lis, amb grans actuacions en les proves d'asfalt i al mític Dakar. A més, Servià ha tornat al primer pla de l'actualitat des de fa uns mesos, ja que ha estat nomenat director del Circuit de Catalunya.

La Nit tindrà la seva arrencada amb el lliurament de la Medalla de la Ciutat al pilot Toni Elías, campió del món de Moto2 en la passada temporada, i al qual la corporació municipal va concedir la distinció mesos enrere i ha cregut oportú que el lliurament es realitzi durant la gran festa anyal de l'esport de la capital del Bages.

Un dels guardons que des del 2002 es lliura a la trajectòria d'un esportista de la comarca és el del Premi Bages, que té el subtítol de Trofeu Manel Estiarte, en honor de l'actual cap de relacions externes del FC Barcelona, que és qui més vegades ha resultat guanyador de la Nit de l'Esportista de Manresa, amb cinc victòries. El Premi Bages, per decisió del jurat, ha recaigut aquest 2011 en Carles Checa per la seva longevitat en la primera fila del motociclisme, competint molts anys en les categories reines de 500 centímetres cúbics i MotoGP, i en les quatre darreres temporades al campionat del món de Superbikes, de la qual és ara mateix el líder. Checa s'afegirà a un palmarès que va obrir Josep Guardiola.

A més de les autoritats locals, hi ha prevista la presència al Kursaal d'Ivan Tibau, el secretari general de l'Esport, Josep Monràs (delegat de l'àrea d'Esports de la Diputació de Barcelona) i Joan Ollé, que és el president a la Federació Catalana d'Automobilisme, de la qual depèn el Biela Club Manresa.

Esperant els finalistes

En aquesta mateixa pàgina hi ha la relació dels candidats als premis en les diferents categories que formen part del programa de la Nit, que va organitzar La Salle Manresa en les 25 primeres edicions i que, des del 1997, l'Ajuntament de la ciutat ha anat cedint cada any a una entitat. Pel que fa al premi gran, el de millor esportista, de la llista prèvia que hi ha la setmana que ve ja es donaran els 15 finalistes, els aspirants per substituir el judoca Maurici Casasayas, que va ser el guanyador del 2010. El Premi Jove és per als menors de 18 anys, i el Màster distingeix els veterans.

La Nit ha incorporat una sèrie de premis des que es va crear la festa, el 1971. A més dels guardons que es donen als esportistes, hi ha també els que reben els clubs, els tècnics, els directius o bé els espònsors.

El Consell Esportiu del Bages fa el lliurament d'un premi que es dedica a una persona o bé entitat que hagi destacat per la seva feina en l'esport escolar. Entre els premis de nova fornada que s'han incorporat, hi ha els que es donen als Special Olympics en l'àmbit dels disminuïts psíquics i el guardó als Paralímpics, en aquest cas per als disminuïts físics.

El Premi Campions és el que reben els equips que durant els darrers mesos han assolit títols en els diferents esports i categories. També cal destacar el Premi Josep Vila Valldaura, que el jurat qualificador, que presideix la regidora d'Esports, Núria Sensat, fa lliurament a una persona que s'ha destacat pels valors humans dins de l'activitat esportiva. El premiat es desvelarà en la gala al Kursaal, que s'iniciarà a 2/4 de 9 del vespre del dijous 26 de maig, i serà presentada pel manresà Cesc Vila, speaker oficial del Circuit de Catalunya i que està molt relacionat amb tot el món del motor bagenc. Les persones interessades a ser presents a la gala de la 41a Nit de l'Esportista han de comprar el seu tiquet al Kursaal. El preu és de 15 euros, que inclourà un piscolabis posterior al pati del teatre.