El navassenc de l'equip Andalucía, Jordi Simon, va perdre poc més d'un minut en la primera etapa de muntanya de la Volta a Portugal, que va guanyar el portuguès Rui Sousa, que va aprofitar per situar-se tercer en la classificació general. Simon va entrar a 1 minut i 18 segons del primer classificat i ara ocupa el 19è lloc de la general, a 2.06 del líder, el també portuguès Hugo Sabido. Continua sent, però, el millor classificat del seu equip.

L'etapa d'ahir, amb arribada al santuari de Graça, després d'una pujada de primera categoria, va representar un autèntic recital dels corredors portuguesos, en concret de l'equip Efapel-Glassdrive, que van fer tot el possible per intentar desplaçar Sabida, que és del LA Aluminios Antarte, de la primera posició. Aquest, però, va aguantar el fort ritme imposat per Sousa, Sergio Ribeiro i l'espanyol David Blanco, que també forma part d'aquest equip, i va arribar en el grup dels cinc primers, juntament amb el corredor del Caja Rural David de la Cruz.

A la general, Sabido té vuit segons d'avantatge sobre César Fonte, 41 sobre Soura, 44 davant de Ribeiro i 47 sobre Blanco. Simon encara es troba a una distància recuperable, tot i que serà complicat d'arribar a les posicions capdavanteres. Avui té lloc la cinquena etapa, entre Armamar i Oliveira de Azerméis, amb recorregut trencacames i arribada en pla.