Tot i disputar-se durant bona part sota la pluja, la Volta la Maria d'Avià va celebrar ahir una quarta edició reeixida amb Joan Freixa i Laia Andreu com a vencedors. La prova va demostrar l'acceptació de què gaudeix amb més de 200 participants, entre els quals corredors de primera línia. La Volta és organitzada per una comissió especial, l'Ajuntament i l'Ateneu.

Una de les grans protagonsites va ser la manresana Núria Picas, flamant subcampiona mundial de curses de muntanya. Picas, que diumenge passat va ser tercera a la cita del Mont Kinabalu,va acabar ahir en la quarta posició. També, el jove avianès Dani Tristany, que va ser vuitè a Malàisia, no va poder participar a la Volta la Maria per unes molèsties al soli de la cama esquerra, si bé ho tenia previst.

La pluja va afectar les curses infantils, de les quals es va haver d'avançar el final, però la prova sènior va poder desenvolupar-se segons la programació. El terreny estava molt moll, però els corredors van gaudir del recorregut de 15,5 quilòmetres, amb sortida i arribada a la plaça de l'Ateneu. Després d'una volta al casc antic, els participants es van dirigir al Molinot, el Coforb, el serrat Alt i, finalment, van afrontar una forta baixada, característica insígnia de la cursa.

Joan Freixa va completar el recorregut amb 1h 6'18" i el van acompanyar al podi Agustí Roc i Rafa Parés, que va ser el guanyador en la classificació local. En categoria femenina, Laia Andreu va firmar un destacat temps d'1h 20 15"; Mònica Ardid va ser segona i Alba Xandri, tercera. La vencedora local va ser Maria Beringues.