L'expilot alemany de Fórmula 1 Michael Schumacher roman en "situació crítica" i la seva vida corre perill, segons van comunicar en roda de premsa els responsables de l'hospital de Grenoble (est de França), el centre sanitari on ha estat operat en dues ocasions després de l'accident d'esquí que va patir el diumenge.

"Està en una situació crítica. Es pot dir que el seu pronòstic vital està en dubte. El seu estat és molt greu", va declarar el doctor Jean-François Payen, del CHU de la ciutat francesa on roman ingressat Schumacher.

Schumacher va patir un accident esquiant fora de pista a l'estació alpina de Méribel, on té una residència privada. L'expilot, que estava esquiant acompanyat pel seu fill de 14 anys, hauria xocat contra una roca.

L'expilot portava casc en el moment de patir l'accident i en els moments immediats a aquest va estar conscient. Durant la tarda, va semblar que el seu estat de salut no era greu, però a la nit aquestes informacions es van tornar preocupacions, quan les cadenes de televisió alemanya van reaccionar a un comunicat de la família i, després, va arribar la confirmació del centre hospitalari. Aquesta era totalment diferent a la que s'havia volgut fer circular durant tota la tarda, en què es parlava de la seva recuperació.

L'alemany posseeix una residència privada a l'estació de Méribel, que forma part del conjunt de Les Tres Valls, un dels centres d'esquí més prestigiosos dels Alps francesos. Cinc esquiadors han mort aquest cap de setmana a França, tots practicant aquest esport fora de pista, cosa que ha portat les autoritats a demanar especial prudència ja que les actuals condicions meteorològiques afavoreixen les allaus.

L'expilot, conegut pel sobrenom del "kaiser", es va retirar de la Fórmula 1 l'any passat després d'un retorn de tres temporades amb l'escuderia Mercedes, un cop que va confirmar la seva sortida de Ferrari. Al llarg de la seva carrera a la Fórmula 1, en total 19 temporades-, Michael Schumacher va guanyar 91 Grans Premis.

L'alemany va aconseguir dos títols amb Benetton el 1994 i 1995 abans de passar a Ferrari el 1996, amb qui acabaria guanyant fins a cinc títols consecutius a partir del 2000. El 2006 va dir adéu a la Fórmula 1, però no va ser una retirada definitiva. El Kaiser va tornar-hi el 2010, per pilotar un Mercedes amb el qual durant tres temporades només va poder pujar una vegada al podi.