Després de dues derrotes consecutives, que el van deixar fora de la Copa, el Fiatc Joventut s'ha retrobat amb la victòria en el derbi català contra La Bruixa d'Or Manresa al qual ha guanyat amb suficiència (93-72).

Els verd-i-negres han dominat el partit amb molta autoritat contra un equip manresà sempre a remolc, que ha acusat les baixes de dos jugadors clau com Darryl Monroe i Markus Eriksson, afectats de gastroenteritis.

En la Bruixa d'Or ha debutat el seu últim fitxatge, Vernon Goodridge (8 punts i 7 rebots), però no ha estat suficient per evitar l'absoluta superioritat d'una Penya molt encertada en atac (68% en llançaments de dos i 41% en triples) i amb molts arguments.

Set jugadors del Fiatc Joventut han estat per damunt dels 10 de valoració sota la batuta de Guillem Vives (19 de valoració) i els punts de Shurna (21, amb 5 triples). Ljubicic (12 punts i 16 de valoració) ha estat el millor en La Bruixa d'Or.

El conjunt verd-i-negre ha posat la directa des del principi, aprofitant la debilitat defensives de La Bruixa d'Or per anotar amb molta facilitat. Shurna (11 punts i tres triples sense error) ha encapçalat el vendaval ofensiu de sortida dels verd-i-negres, amb un bàsquet ràpid i amb accions de fantasia, com una gran assistència de Miralles a Shurna (24-11).

La parada després del primer quart (29-17) ha donat aire al Manresa, que amb un parcial de 0-6 ha reduït diferències (29-23) aprofitant els problemes de la Penya per tancar el seu rebot defensiu i el poder físic de Kouguere (12 punts).

Els verd-i-negres, no obstant això, han trobat en Àlex Suárez el relleu anotador de Shurna, i el del planter, amb tres triples, ha tornat a rellançar al conjunt de Salva Maldonado, que amb un altre triple de Ventura ha aconseguit una màxima diferència de 14 punts (44-30). Una renda que ha mantingut fins al descans (50-38), gràcies també al bon moment de manera que viu Savané (16 de valoració).

En la represa La Bruixa d'Or, amb un triple de Larsen, ha rebaixat una altra vegada les diferències per sota dels deu punts (50-41), però tot ha estat un miratge, perquè la Penya, una altra vegada a ritme de triples, ha donat el cop definitiu (63-45, minut 25).

Els manresans han abaixat els braços i el Fiatc Joventut encara ha ampliat més el seu avantatge (ha arribat a guanyar de 26, 86-60) en un final de partit plàcid per a la Penya, que a més del triomf, guanya el "basket-average" a La Bruixa d'Or (els verd-i-negres havien perdut a Manresa per 90-78).