El Laboral Kutxa va aconseguir un demolidor triomf davant un Joventut que no va oposar resistència al Buesa Arena i va exercir d'amable convidat per permetre als vitorians redreçar el seu irregular rumb de la lliga.

Els vitorians no van poder comptar de nou amb Lamar Odom per culpa dels seus problemes a l'esquena que ja li van impedir jugar a l'Eurolliga divendres a Atenes. Els homes d'Scariolo van confiar, com ve sent habitual, en la demolidora arrencada de Pleiss que, amb 14 punts, va obrir la primera escletxa al minut set, 16-5. El Joventut va pecar en excés de llançar des dels 6,75 metres amb un nefast percentatge: 1 sol triple anotat de 22 intents al final del partit.

En aquest primer període els locals van posar els ciments de la seva escapada amb un 24-15 que ja feia entreveure la superioritat local.

Sense pitjar l'accelerador el Baskonia va endossar un 17-2 en el segon que va trencar per complet el partit, mentre els verd-i-negres, impotents per frenar la sagnia, arribaven al descans 52 a 32 i cap triple anotat dels 13 intents.

La segona part va ser un plàcid passeig d'un Laboral Kutxa necessitat de recuperar la moral i el nivell de joc després de dos mesos erràtics per assentar-se i ficar el cap en els llocs de play-off. No es va conformar el quadre d'Scariolo amb vèncer i l'avantatge va seguir creixent fins arribar a proporcions de gran pallissa, 68-42 al minut 29.

El Joventut ha trampejar el temporal a l'espera d'escoltar el toc de botzina final i posar fi a la tortura sobre el Buesa Arena. El Baskonia va mantenir la renda de vint punts, 68-48, per encarar l'últim període i arrodonir el triomf davant un rival directe a la classificació.

La distància va créixer i es va engrandir, 96-66 al minut 38, i els dos tècnics van repartir minuts entre els seus homes menys habituals que van poder gaudir de minuts.