Aquest cap de setmana passat es va disputar la tercera edició de la X-Race al circuit de Motorland (Alcanyís). El surienc Josep Garcia, de només 17 anys, va brillar tant en la cursa de dissabte com en la de diumenge i va aconseguir una victòria i una segona posició.

El jove pilot de Husqvarna va ser la sensació de la cursa X-trem de la categoria Elite, ja que va estar lluitant cos a cos amb altres pilots més experimentats com Oriol Mena o el navarclí de Gas-Gas Melcior Faja, qui va acabar en una meritòria cinquena posició final.

Garcia va fer una magnífica cursa. Des de l'inici es va situar en la tercera plaça, molt a prop d'Oriol Mena i Xavi Galindo. Passades les 8 voltes i quan tot semblava que acabaria així, Garcia va realitzar una gran maniobra per la part més tècnica del circuit i va avançar per fora Mena i Galindo i, així, va obtenir la victòria.

El diumenge es va celebrar la X-Race Absoluta, que va tenir la participació de 60 pilots de les categories Elite, sènior i júnior. La prova, de 135 km, aquesta vegada sí que la va aconseguir Mena. Garcia el va seguir durant gran part de la cursa, però una caiguda li va impedir disputar la victòria i es va haver de conformar amb la segona plaça. Per la seva banda, Faja va acabar en sisè lloc.