La dutxa de cervesa a què tradicionalment sotmeten el seu entrenador els jugadors del Bayern per celebrar el títol de lliga no es va viure anit sobre el terreny de joc de l'Hertha de Berlín; tampoc va ser entregada la plata amb què es guardona l'equip campió. Potser per això, Pep Guardiola, actual tècnic del Bayern de Munic, es va deslliurar, de moment, del clàssic ritual bavarès després de guanyar la Bundesliga a Berlín (1-3).

S'han jugat 27 jornades a la Bundesliga (en falten set) i el Ba-yern de Guardiola ja és el campió. Només calia esperar quin dia aconseguiria el títol i va ser anit a l'Estadi Olímpic de Berlín. Aquesta és la lliga alemanya aconseguida de forma més prematura de tota la història. La temporada passada, amb Jupp Heynckes a la banqueta, el Bayern ja havia superat aquest rècord però amb una jornada més que enguany (la 28a).

El conjunt de Pep Guardiola ha fet els 27 partits invicte amb 25 triomfs i 2 empats; a banda de guanyar aquesta mateixa temporada la Supercopa d'Europa contra el Chelsea de Mourinho en la tanda de penals (2-2) i el Mundial de Clubs, i ara la Bundesliga, el Bayern de Munic aspira encara a la Copa d'Alemanya i es troba als quarts de final de la Lliga de Campions, en què s'haurà d'enfrontar al Manchester United.

Sigui com sigui, els bavaresos encara poden millorar algunes de les seves marques del curs passat. De moment, a la Bundesliga només han rebut 12 gols i la lliga passada en van rebre 18 en total; el Bayern es va coronar campió l'any passat amb 25 punts d'avantatge sobre el segon classificat i en- guany ja són 20 els que té de diferència amb el Borussia Dormund; i fins ara, l'equip de Munic ha guanyat tots els seus partits a casa, de manera que es pot convertir en el primer conjunt que s'imposa en els disset compromisos com a local. Un altre rècord que és a l'abast dels de Guardiola és que poden tancar la Bundesliga sense perdre cap compromís (serien 34).

Ahir, els de Pep Guardiola van tenir un partit força plàcid a la primera part davant l'Hertha, amb un parcial de 0 a 2 amb gols anotats per Kroos (min 5) i Götze (min 13). El Bayern va disposar de prou ocasions per aconseguir un marcador més ampli però els locals van retallar la diferència amb un gol de penal materialitzat per Ramon al minut 66; abans d'acabar, Ribéry (min 79) va sentenciar amb el tercer gol del seu equip.