El velocista eslovè Luka Mezgec (Giant-Shimano) va tornar a repetir triomf en la segona etapa de la Volta a Catalunya, amb inici a Mataró i final a Girona, la vigília de l'inici dels Pirineus (avui l'etapa es clou a la Molina) amb l'amenaça del mal temps a l'horitzó.

Com ja va succeir en les dues últimes edicions de la Volta, el vencedor de la primera etapa també ha alçat els braços a la segona, en un final que decidit a l'esprint. Mezgec ha emulat el suís Albasini i el belga Meersman, vencedors de les dues primeres jornades de les edicions de 2012 i 2013. Confiat de les seves possibilitats, l'eslovè va encarar els seus rivals i va creuar la meta amb solvència per davant dels italians Ferrari (Lampre) i Ratto (Cannondale), en un esprint condicionat per l'asfalt mullat a causa de la pluja. El lideratge de Mezgec és anecdòtic i avui, amb l'inici dels Pirineus, veurà com els favorits imposen la seva llei al començament de la muntanya, on previsiblement es decidirà la 94a edició de la Volta.

Després d'un dia pla i plujós, el pilot ja té al cap les etapes de muntanya. Equips i, sobretot organització, creuen els dits perquè la meteorologia no desllueixi l'ascensió a la Molina. Per di de cas, hi ha un recorregut alternatiu.