La intensitat és fonamental avui, per a Tata Martino, en el partit de quarts de final que el Barça haurà d’afrontar amb l’Atlètic de Madrid al Camp Nou. Ambdós equips fan un parèntesi en la gran lluita a tres bandes que ambdós comparteixen amb el Madrid a la lliga; la batalla europea pot deixar també ferides més endavant. Els blaugrana, que han recuperat l’alè en endur-se el clàssic al Bernabéu (3-4), intenten avui picar amb força en el primer assalt d’uns quarts de final amb resolució, el dimecres vinent, a la riba del Manzanares. El partit tindrà la incògnita de la presència o no del golejador visitant, Diego Costa, que es va retirar de l’entrenament del seu equip per unes molèsties a la cuixa dreta que arrossega des del partit contra l’Athletic Club.

La idea traslladada per Martino als seus jugadors és que el Barça «no rebi gols en contra, per tenir un marge de tranquil·litat. I el primer que hem de tenir en la ment és, tan sols, guanyar. Estic convençut que ells ens intentaran sorprendre, especialment al principi». Respecte del gran moment de forma que tenen Iniesta i Arda Turan, va declarar que «saben en tot moment el que necessiten els seus equips, saben escollir el jugador que requereix cada instant». Es va referir també a Messi, en clar ascens i amb gran eficàcia els darrers partits: «si ell encerta, tot és diferent i l’equip ho nota clarament».

En referència als comentaris al voltant de les darreres actuacions dels àrbitres va declarar que «jo el que voldria és que es parlés molt més de futbol. Ens han tocat diferents tipus d’arbitratges, i veig un partit amb l’Atlètic que tindrà friccions, és normal. La xafada de Busquets a Pepe? Vaig dir que no l’havia vista, i sí, l’he vista, entre 750 i 800 vegades, però no diré res de res, i en tinc moltes ganes». Sí que va ser més expressiu en aquest tema el lateral brasiler Dani Alves: «fa dies que hi ha la campanya del final de cicle, i si guanyem ens diuen que és gràcies als àrbitres». Sobre la seva relació amb l’afició va dir que «em vaig queixar quan no hi havia prou públic al camp. Quan hi ha una rua de festa tothom vol gaudir-ne però abans també s’ha de col·laborar».

«Trobarem el millor Barça»

El tècnic de l'Atlètic de Madrid, Diego Pablo Simeone, va assegurar que el seu equip s'enfrontarà contra el millor Barça de l'any. «De tots els partits que hem jugat contra ells, avui serà el més complicat. Ells tenen una bona oportunitat per resoldre l'eliminatòria aquí i no en el partit de tornada, que és el que volem nosaltres».

L'entrenador argentí creu que el d’avui serà un duel diferent respecte als altres tres partits que els dos equips han jugat fins ara. En aquest sentit, confia en els seus jugadors, que «estan en un creixement continu dia a dia», per plantar cara al seu rival en un partit d'anada que, segons Simeone, «és molt important per tal de resoldre l'eliminatòria. Ells juguen a partir de la pilota, nosaltres a partir dels espais», va declarar per diferenciar l'estil de joc d’ambdós conjunts. Un partit que serà diferent si a l’onze de l’Atlètic hi és o no Diego Costa.