El pilot surienc Josep Garcia es va estrenar aquest cap de setmana en la categoria Júnior Open de l'Estatal d'Enduro amb una gran actuació, fet que li va valer poder pujar al podi i situar-se primer en la categoria E-125.

La localitat d'Antas (Almeria) va acollir la primera prova del campionat estatal, i també hi va arrencar el campionat europeu i el campionat andalús, motiu pel qual s'hi van congregar més de 300 corredors. Entre ells hi havia Josep Garcia, del Team Husqvarna-Motos Bordoy. El bagenc va arrencar dissabte amb molta solvència i va poder situar-se segon, just al darrere del seu company de marca Ramon Quer.

Quan semblava que García s'adjudicaria la segona plaça, un problema en el canvi de pneumàtics el va relegar fins a la sisena posició a falta de la jornada de diumenge. L'endemà, García va començar marcant molt bons temps, i es va situar segon en els primers compassos. En la segona especial, el surienc fins i tot va arribar a col·locar-se primer, al davant de Quer, però una errada en l'especial Extrema va propiciar que finalment acabés en segona posició.

Després d'Antas, Garcia ja es prepara per a aquest cap de setmana, per una nova prova que es disputarà a Solsona: el primer circuit del Mundial d'Enduro, que també serà puntuable per a l'estatal.