Des que dimecres es va conèixer que la FIFA havia sancionat el Barça amb la prohibició de fitxar jugadors fins al 2015, l'activitat del primer equip i la pugna per la Lliga semblen haver quedat en un segon pla. Però avui torna la competició, amb el Barça rebent el cuer, l'Atlètic el Vila-real sense Diego Costa i el Reial Madrid visitant Anoeta sense el seu referent, Cristiano Ronaldo.

Al Tata Martino se li han acumulat els problemes. El tècnic argentí haurà d'improvisar la línia defensiva davant la lesió de Gerard Piqué (en té per 4 setmanes) i la baixa per sanció de Jordi Alba. Bartra i Adriano entraran en escena i Alves podria rebre descans per deixar el seu lloc a Montoya. El Betis, cuer despenjat de la Lliga amb 22 punts, no li queda una altra que sortir a per la victòri i intentar donar la campanada.

El Reial Madrid es juga mitja Lliga a Anoeta sense el portuguès Cristiano Ronaldo, necessitat d'un descans per les seves molèsties de genoll. Els bascos tampoc es poden permetre una derrota si no volen perdre el tren d'Europa.

Pel que fa al líder, l'Atlètic de Madrid, els de Simeone hauran d'afrontar el complicat partit contra el Vila-real sense el seu refernt ofensiu Diego Costa, baixa per una lesió muscular. Els matalassers tampoc no podran disposar de Gabi ni d'Arda Turan, dues peces clau en l'onze inicial.