L'Ultra Pirineu-Salomon Nature Trails, abans coneguda com l'Ultra Cavalls del Vent, tindrà com cada any un gran èxit de participació després que el 14 de març es tanqués el període d'inscripcions per a la seva prova reina. Superada la xifra dels 900 participants, l'organització va haver de fer un sorteig públic a l'ajuntament de Bagà per dirimir el total d'atletes que podran competir.

Els 1.050 corredors que finalment hi prendran part -als 900 corredors seleccionats cal sumar-hi les 150 places addicionals reservades a l'organització- podran gaudir d'una prova que recorrerà el parc natural del Cadí-Moixeró que creix en recorregut. Enguany es disputarà el dia 20 de setembre i constarà de 103 quilòmetres amb un desnivell acumulat de 12,617 metres.

Amb sortida i arribada a Bagà, la cursa té com a punt més alt el Niu de l'Àliga (2.520 metres) i passa per llocs tan emblemàtics com Bellver, Gósol i Saldes. La prova també inclou la Marató Pirineu com a nova disciplina, amb un format més assequible de 42 quilòmetres i 5.080 metres de desnivell acumulat.

Picas vol repetir victòria

La corredora berguedana Núria Picas, campiona l'any passat d'aquesta cursa, ja ha confirmat la seva participació, com Tòfol Castanyer, segon l'any passat darrere de Luis Alberto Hernando.

La prova tindrà enguany la participació de l'estatunidenc Anton Krupicka, un dels grans referent de la ultrafons. El de Nebraska, segon en l'edició del 2012 després de Kilian Jornet, intentarà aconseguir el triomf.