L'atleta de l'Avinent Manresa Elena Congost va pujar al podi de la Cursa dels Bombers que es va disputar ahir a Barcelona, sobre un recorregut de deu quilòmetres i que va tenir la participació rècord de 21.850 corredors. Congost va fer un temps de 36.51 i només li van sobrar tres segons per atrapar la mundialista Natalia Rodríguez, que va acabar segona. El triomf va correspondre a Lidia Rodríguez. La fondista del Santutxu va fer un temps de 34.23 per aconseguir la victòria final. En la categoria femenina també va destacar, per la banda manresana, la segona posició en júniors de Lorena Cubillas (43.29) i el temps que va fer Montse Cutrina (48.05).

La cursa masculina va ser guanyada pel toledà Ángel Ronco, de l'AD Maratón, que va finalitzar amb un temps de 30.14. Va superar el marroquí Jaouad Omellal (30.18) i el selvatà José Luis Blanco (30.19). El millor atleta de l'Avinent va ser Oriol Vilaplana (33.58) i també van competir a la cursa Òscar Cols (36.14) i Ferran Camps (37.23).

Tràgica mort d'un atleta

El vessant negatiu de la cursa va ser la mort d'un atleta de 44 anys, Carles C. R., veí de Sant Cugat del Vallès. Segons l'organització, "en el quilòmetre 5 va tenir complicacions cardiorespiratòries, motiu pel qual va ser traslladat a l'Hospital Clínic de Barcelona, on va morir tot i els esforços dels metges". Va ser la nota negra d'una prova que, any rere any, bat el seu rècord de participació.