Rafa Nadal, primer cap de sèrie del Barcelona Open Banc Sabadell-Trofeu Comte de Godó, va necessitar una hora i 57 minuts per tombar i avançar fins als vuitens de final, igual que va fer Nicolás Almagro. La sorpresa de la jornada la va donar David Ferrer, desconegut en caure enfront de Teymuraz Gabashvili.

Nadal va desfer-se d'Albert Ramos per 7-6 (2) i 6-4 en un partit més llarg de l'esperat. El tennista de Mataró va ser capaç de jugar de tu a tu amb el vuit vegades campió del torneig, que no va tenir una estrena ni de bon tros senzilla. El vuit vegades campió de Roland Garros es mesurarà avui en vuitens amb el croat Ivan Dodig, botxí ahir de l'espanyol Feliciano López.

Per segon any consecutiu, el valencià David Ferrer, segon cap de sèrie del torneig, va caure en la seva estrena en el torneig, aquesta vegada contra el rus Teymuraz Gabashvili, que va vèncer per 6-4 i per 6-2 en una hora i vint-i-un minuts de joc. Per la seva banda, Nicolás Almagro, sisè cap de sèrie del Godó, va derrotar l'eslovac Martin Klizan per 7-5 i 7-6 (4), en una hora i cinquanta minuts i s'enfrontarà avui a Fernando Verdasco, guanyador del Godó al 2010 i que ahir a la tarda va tenir una estrena plàcida davant De Schepper.