L'absència definitiva del lateral del Reial Madrid Álvaro Arbeloa i la incorporació del centrecampista de l'Athletic de Bilbao Ander Iturraspe van ser les notes més destacades de la llista prèvia de trenta jugadors per al mundial de Brasil que va fer pública ahir el seleccionador estatal, Vicente del Bosque. De la llista hauran de caure set jugadors abans de fer-se pública la definitiva, el proper 25 de maig, després de la final de la Lliga de Campions. Dels trenta convocats, només cinc, els blaugrana, Piqué, Jordi Alba, Busquets, Cesc i Xavi, són catalans. Al mundial del 2010, n'hi havia set. Entra Jordi Alba i en queden fora Víctor Valdés, Carles Puyol i Joan Capdevila.

Del Bosque no va fer declaracions, però sí el seu segon, Toni Grande, que va dir que "Arbeloa ha donat molt a la selecció i és dolorós deixar-lo fora. La lesió que ha tingut i la inactivitat l'ha perjudicat, és clar. Ha estat la lesió i no cal valorar res més". Sobre Iturraspe, va dir que "ha disputat una bona temporada en un bon equip".

Només els porters fixos

Després d'haver fet pública la llista, i tot i que hi ha molts jugadors segurs per al mundial, només la porteria té els tres inquilins segurs. Serà De Gea qui ocuparà el lloc que deixa Valdés per lesió.

A la defensa, Alberto Moreno és qui té més possibilitats de ser el descartat i l'altre lloc se'l disputaran Carvajal i Juanfran, ja que Azpilicueta, que pot actuar a les dues bandes, és segur.

Al centre del camp, tot sembla indicar que Iturraspe no arribarà a debutar ni en els amistosos. Cazorla i Mata es disputaran un lloc, per una banda, i Thiago, que surt d'una lesió, i Koke, de l'altra. La resta són fixos.

La línia que crea més controvèrsia és la davantera. Del Bosque ha convocat David Villa, sembla que més pels serveis prestats que per possibilitats de ser a Brasil. De la resta, Pedro, Navas i Diego Costa són segurs per al campionat i l'altra plaça, o les dues, que quedi, depenent del nombre de centrecampistes, se les han de jugar entre Torres, Negredo i Llorente.

Alexis també hi serà

Ahir també va fer-se pública la llista de trenta jugadors de la selecció xilena, que està enquadrada al mateix grup que Espanya. Entre els seleccionats hi ha l'encara blaugrana Alexis Sánchez, com era d'esperar. També hi ha entrat un home que pot ser company seu a la Juventus la temporada vinent, Arturo Vidal, operat de menisc a Barcelona fa pocs dies. També hi són el porter de la Reial Societat Bravo, el mig de l'Osasuna Silva i els davanters Vargas, del València, i Orellana, del Celta.