La 31a Pujada al coll de Pal no va complir les expectatives desitjades i només va poder reunir 58 persones, entre les quals el més ràpid va ser el manresà Agustí Roc. Enguany era especial perquè s'estrenava la Xtrem Coll de Pal, de recorregut més curt però amb una inclinació molt exigent.

El matí es va despertar amb temperatures baixes i amb poc sol, un clima ideal per disputar una cursa de muntanya. Enguany, però, només van prendre la sortida, situada a la plaça del Raval de Bagà, 58 persones, una participació baixa tenint en compte les 71 de l'any passat. El descens de corredors es deu al fet que en un radi de pocs quilòmetres també es corrien curses de característiques similars. En la pujada de Bagà a coll de Pal (19 km), que comença a 800 metres d'altitud i acaba a 2.100, el vencedor va ser el manresà Agustí Roc, que va guanyar amb facilitat els berguedans Guillem Fernández i Jordi Uró.

Quant a les novetats, enguany l'organització havia ideat una prova paral·lela per als corredors més exigents, la Xtrem Coll de Pal. Els 17 corredors que hi van participar van haver d'enfrontar-se al mateix desnivell que la prova clàssica però en només 12 km de distància, pel que la inclinació del recorregut, era molt alta. El primer classificat va ser Guillem Vilalta, que va avantatjar Francesc Galera de poc més d'un minut i Josep Ito de més de tres minuts.