Diumenge es compliran dotze edicions de La Catllaràs, una pedalada de muntanya que s'ha fet un nom al Berguedà i té el centre neuràlgic a Sant Julià de Cerdanyola, sota l'organització de l'entitat Amics del Catllaràs.

Com en les anteriors edicions, enguany, La Catllaràs tindrà tres recorreguts per tal que tots els participants puguin trobar el seu nivell. La ruta més assequible és de 15 km. La ruta mitjana serà d'uns 25 km i el traçat més llarg tindrà uns 40 km amb més de 1.600 metres de desnivell acumulat, apte per als més ben preparats. També s'ha preparat una Catllaràs Kids, que intenta ser una pedalada educativa i pedagògica per als més joves.

La sortida no s'efectuarà des del Poliesportiu Municipal de Sant Julià de Cerdanyola com s'ha estat fent des de la primera edició sinó que es farà a la plaça Nova, a l'entrada del poble, per deixar així lliure la zona poliesportiva i la piscina municipal a la resta d'usuaris, tot i que, com sempre, des de l'entitat Amics del Catllaràs es dóna un val d'accés a la piscina aquell dia a tots els participants.

Les inscripcions anticipades, amb preus més econòmics, quedaran tancades avui a la web: www.lacatllaras.com. El mateix dia també es podran apuntar els interessats a una prova que ha tingut una participació mitjana d'uns 450 corredors.

Una de les novetats és un concurs de fotografia a Instagram.