La selecció de Suïssa es va prendre la revenja del Mundial de Sud-àfrica de fa quatre anys i es va classificar per als vuitens de final a Brasil. Si en aquell moment un empat a zero gols contra Hondures la va condemnar a quedar fora de la competició de seguida, ahir un triomf contra el mateix rival (0-3) va donar-li la classificació. Els helvètics es van aprofitar de l'empat (0-0) d'Equador contra França, en un partit en què els sud-americans van estar a punt de superar l'expulsió d'Antonio Valencia.

Suïssa havia d'obtenir millor resultat que Equador en el partit que l'enfrontava a Hondures o guanyar per dos gols més de diferència. Per això, l'equip d'Ottmar Hitzfeld va sortir immediatament a fer la feina i es va avançar aviat

Shaqiri fa un hat trick

Va ser el jugador del Bayern de Munic Xherdan Shaqiri qui es va convertir en el gran protagonista de la primera part. Al minut 6, va agafar una pilota a la frontal de l'àrea i la va clavar d'un fort xut al fons de la porteria de Valladares.

En la primera meitat, els suïssos ho van aprofitar per donar la pilota als hondurenys i jugar al contraatac, i en una acció d'aquest tipus Drmic va assistir perquè Shaqiri fes el 0-2 al minut 31. A la represa, els centreamericans van reaccionar i van poder reduir diferències mitjançant Bengtson i Palacios i el joc del suplent Marvin Chávez, però Suïssa també va arribar amb possibilitats i Shaqiri va fer el tercer.

A Maracaná, el porter Domín-guez va fer grans intervencions. Als quatre minuts de la segona part era expulsat Antonio Valencia per una entrada dura a Lucas Digné. Els francesos van fer un pal mitjançant Griezmann, però van contemporitzar i Noboa, Arroyo i Ibarra van estar a punt de fer guanyar un equip equatorià admirable.