Molt plàcida, l'assemblea general de la Federació Catalana de futbol que es va celebrar ahir al matí a Santa Coloma de Farners. A diferència d'altres anys, en els quals la polèmica presidia la reunió de club, en aquesta ocasió la majoria de punts es van aprovar sense gaires problemes.

El Teatre de Catalunya de Santa Coloma de Farners va acollir 288 assembleistes. Primer de tot, l'alcalde Antoni Solà va donar la benvinguda als presents i va donar la paraula al president de la FCF Andreu Subies que, en el seu informe, va destacar l'estabilitat econòmica de la federació tot i patir una disminució de les subvencions. Així, tot i les adversitats, la bona gestió ha suposat un superàvit de 373.132 euros.

Parlant de les noves tecnologies, Subies va remarcar que la FCF ha apostat per millorar i agilitzar la gestió burocràtica per donar transparència esportiva. En aquest sentit es va fer èmfasi de la creació del Portal del Federat que serà, a tres generals, una intranet per a tots els federats, una pòlissa de la mutualitat personalitzada amb comunicacions de la FCF directes cap els jugadors, delegats i directius. En aquest sentit, Subies va dir que "la mutualitat és qui garanteix la salut de tots els federats, que volem que a partir d'ara tinguin uns deures i unes obligacions per garantir l'estabilitat i el futur". Sobre el fet que seran els propis jugadors, tècnics i delegats que hauran de federar-se, Subies va comentar que "la FCF oferirà tota informació i formació necessària des de totes les delegacions als clubs i a les famílies implicades; cal deixar clar que és obligatori estar afiliat a la mutualitat de futbolistes". Subies també va indicar que la mutualitat catalana dóna un servei superior al d'altres mutualitats de les federacions territorials.

L'inici de lliga, el 7 de setembre

El pla de competició de futbol territorial aficionat, de futbol base i de futbol femení per la propera temporada, va ser aprovat per unanimitat per tots els clubs. Així, les lligues catalanes, sobretot Primera, Segona i Tercera, s'iniciaran entre el 6 i 7 de setembre, amb els habituals descansos per diferents motius al llarg de la campanya.