El Tribunal Arbitral de l'Esport (TAS) va acceptar ahir resoldre mitjançant un procediment exprés -durant la segona setmana d'agost- el procediment obert per la sanció del davanter uruguaià Luis Suárez. Segons van informar fonts coneixedores del cas, llavors se sabrà si el TAS, com pretén la defensa, aplica mesures cautelars mentre s'estudia el cas.

El jugador va ser sancionat per la Comissió Disciplinària de la FIFA amb nou partits i una inhabilitació de quatre mesos "d'exercir qualsevol classe d'activitat relacionada amb el futbol", en considerar culpable el jugador per haver violat l'article 48, apartat 1d del Codi Disciplinari de la FIFA a l'agredir un altre jugador, i l'article 57 per haver comès una ofensa a l'esportivitat contra un altre jugador. Posteriorment, el Comitè d'Apel·lació de la FIFA va desestimar el recurs presentat pel Barça i la Federació Uruguaiana de Futbol, i l'única sortida al cas va ser acudir al TAS. Si es compleixen els terminis i el TAS imposa sancions cautelars mentre es resol el cas, Suárez podria tornar als entrenaments durant la segona quinzena del proper mes.

Xiol creu en una reducció

El president del Tribunal Català de l'Esport, Joan Maria Xiol, es va mostrar convençut que el TAS reduirà la sanció de quatre mesos imposada a Luis Suárez per la FIFA en considerar-la "desproporcionada". Xiol va explicar que "podem considerar que aquesta sanció tan llarga no és proporcional. Al marge de sentiments de club és desproporcionat des del meu punt de vista. Per això crec que el TAS reduirà aquesta sanció, almenys que es pugui entrenar amb els companys".